ThumbsUp.jpg

Hoe verloopt een stookolielevering aan huis?

12 juli 2021
Bestelt u voor de eerste keer stookolie? In dit artikel vertellen we u stap voor stap hoe een stookolielevering aan huis verloopt.

Een stookolielevering dient steeds volgens een strikte procedure te worden uitgevoerd. Het is ontzettend belangrijk dat alle veiligheidsmaatregelen tot in de puntjes worden opgevolgd. In dit artikel geven we u een duidelijk overzicht van alle stappen van een stookolielevering.

 

Wat kunt u doen voor een stookolielevering?

 

Nadat uw stookolieleverancier uw bestelling ontvangen heeft, zal hij de levering in zijn ronde inplannen. Meestal laat hij u op voorhand weten op welke dag en rond welk tijdstip hij uw bestelling zal komen leveren.

 

Voordat uw leverancier bij u aan huis komt, dient u wel enkele zaken te controleren.

 

  • Controleer eerst en vooral uw tank zodat u zeker bent dat ze aan de geldende normen voldoet.
  • Ga vervolgens na of de chauffeur uw mazouttank en de vuldop eenvoudig vanaf de openbare weg kan bereiken. Verplaats voertuigen die de manoeuvres van de tankwagen hinderen en houd de toegang tot de tank vrij.
  • Vergeet tot slot ook niet om uw ketel uit te schakelen voordat de chauffeur toekomt. Door uw toestel uit te schakelen, voorkomt u verstoppingen van uw verwarmingsinstallatie.

 

Goed om te weten

Is uw tank moeilijk bereikbaar? Vergeet dan zeker niet om dat bij uw bestelling aan de leverancier te melden. Hij kan dan het nodige materiaal meebrengen om u in de beste omstandigheden te bevoorraden.

 

De stookolielevering

 

Bij aankomst van de mazoutleverancier controleert u of de bestelde hoeveelheid mazout en het type product (gewone mazout of hoogwaardige mazout) overeenkomen met uw aanvraag. Vertel de leverancier vervolgens waar uw tank staat.

 

Hij zal zijn tankwagen aansluiten op de vulopening van uw tank om de stookolie te leveren. Afhankelijk van de bestelde hoeveelheid kan de levering meer of minder tijd in beslag nemen. Meestal duurt ze een dertigtal minuten.

 

Tip

We raden u aan een overloopbeveiliging (fluitje of elektronische sonde) op uw tank te installeren. Zoals de naam al aangeeft, waarschuwt dit kleine apparaatje u wanneer de tank bijna vol is, om eventuele schade te voorkomen.

Contacteer ons voor meer info.

 

Na de stookolielevering

 

Nadat uw stookolie geleverd is, krijgt u van de chauffeur een ontvangstbewijs. We raden u aan dat goed na te lezen en te controleren. Naargelang de leverancier kunt u uw mazoutfactuur betalen via bankoverschrijving of rechtstreeks aan de chauffeur in contanten of met Bancontact.

 

Nadat de chauffeur vertrokken is, raden we u aan om nog twee uur te wachten voordat u uw ketel terug aanzet.

 

Lees ook:

Bereid uw stookolielevering goed voor

Waarom ProxiFuel als stookolieleverancier?