EuroPellets.jpg

Prijs van pellets in bulk of zakken in België

27 december 2021
Pellets zijn een milieuvriendelijke, performante en voordelige brandstof. Maar hoeveel kost het om houtpellets te bestellen in België? Ontdek hier de huidige prijs voor pellets in bulk of in zakken.

Sinds enkele jaren kiezen steeds meer gezinnen, en ook bedrijven, voor een verwarmingstoestel op pellets. Een ketel of kachel op die brandstof biedt dan ook heel wat voordelen:

 

  • pelletverwarming is voordeliger op de lange termijn;
  • pelletverwarming is schoon, hernieuwbaar en duurzaam;
  • pelletverwarming is zeer performant;
  • pelletverwarming is gebruiks- en onderhoudsvriendelijk.

 

Wat is de pelletprijs in België?

 

Een hybride verwarmingssysteem is ook zeer praktisch. Overal in België kunt u ervoor kiezen om met pellets te verwarmen. Pellets zijn verkrijgbaar in supermarkten, doe-het-zelfzaken, bepaalde benzinestations of gespecialiseerde winkels. Ze worden verkocht in zakken, meestal van 15 kg.

 

Via platforms zoals ProxiFuel kunt u er ook voor kiezen om pellets aan huis te laten leveren op een pallet (102 zakken van 10 kg of 65 zakken van 15 kg) of in bulk. Pellets in bulk zijn vooral handig voor gezinnen die met een pelletketel werken.

 

De pelletprijs in België verschilt hoofdzakelijk in functie van de verpakking. Aan het einde van dit jaar kunt u via ProxiFuel pellets kopen tegen de volgende prijzen:

 

  • € 399 voor een pallet met 65 zakken van 15 kg;
  • € 419 voor een pallet met 102 zakken van 10 kg;
  • € 783,14 voor een levering van twee ton in bulk.

 

Goed om te weten

De prijs voor pellets in bulk neemt af naarmate u een grotere hoeveelheid pellets bestelt. Houd er bovendien rekening mee dat u minstens twee ton moet bestellen als u voor pellets in bulk kiest.

 

De criteria die de pelletprijs bepalen

 

In tegenstelling tot de traditionele energiebronnen, zoals mazout of elektriciteit, schommelt de pelletprijs minder vaak. Toch zijn er een aantal parameters, naast de verpakking en de bestelde hoeveelheid, die de prijs kunnen beïnvloeden.

 

De prijs varieert bijvoorbeeld in functie van het seizoen. In de zomer, wanneer de vraag vrij laag is, zijn de prijzen inderdaad een stuk voordeliger. 

 

Pellets worden gemaakt op basis van zaagsel en houtresten. De waarde van de grondstof speelt dus een doorslaggevende rol in de bepaling van de pelletprijs.

 

Tot slot kan elke leverancier zelf bepalen of hij een meer of minder voordelige pelletprijs aanrekent.

 

Kies voor pellets van goede kwaliteit

 

Niet alle pelletmerken zijn even goed. De Pellets Premium van ProxiFuel worden volledig geproduceerd in België op basis van naaldhout, zonder chemische toevoegingsmiddelen, en met respect voor het milieu. Het hout van de Pellets Premium is 100% afkomstig van duurzaam beheerde lokale bossen.

 

De Pellets Premium voldoen ook aan de strengste eisen op de markt. Ze bevatten het Enplus- en Dinplus-certificaat als bewijs dat de pellets een hoog calorisch vermogen hebben en een bijzonder lage hoeveelheid vocht, as en fijne deeltjes bevatten.

 

Lees ook:

 

ProxiFuel, officiële leverancier van Pellets Premium

Waarom Belgische pellets kopen?